skip to Main Content

PREVENTIE ADVIES voor iedereen

1. Ingeval van vermoeidheid zou je een actie- en rustschema kunnen opstellen en volgen, om je grenzen duidelijk te stellen.
2. Bij COPD donzen dekbed vervangen door een wollen, en veren hoofdkussens  door anti-allergeen of kapok. Vervang sowieso 2 x per jaar het hoofdkussen door een nieuwe, het gewicht verdubbelt zich door micro-organismen, omdat mensen soms met hun mond open slapen.
Speciale anti-allergene hoezen om dekbed, matras en kussens kunnen  (chronische) allergische klachten op mijt verminderen.
3. Electronische apparatuur bij uw hoofdeind verwijderen. En de GSM een paar meter verderop leggen.
4. Een gladde afneembare vloer, tegels /laminaat is gemakkelijker te stofzuigen dan vloerbedekking en voorkomt luchtwegproblemen.
5. Gebruik natuurlijke dermatologisch geteste producten, zoals tandpasta, douchefris/shampoo, schoonmaakmiddelen zie www.purenature.de
6. Maak zo min mogelijk gebruik van chemische stomerij, shamporaller –vloeistof (je kunt die prima zelf samenstellen van effectieve maar onschadelijke schoonmaakmiddelen) en doe een smoeltje voor bij het gebruik van afbijt, ammoniak en verf en het waterdicht sprayen van schoeisel. Een das voor neus en mond houdt (een deel) fijnstof tegen in het verkeer.
7. Wie rookt, doet er goed aan een opsomming te maken van de voordelen van een sigaret en van de nadelen. Wees eerlijk, spreek jezelf vermanend toe, zoals iemand die van jou houdt zou doen en die jouw gezondheid ter harte gaat. Verrijk die gewetenloze tabaksmagnaten niet langer met jouw geld. Ruik aan een asbak, bah!  En ga voor de spiegel staan roken. Zeg hardop wat je ziet. Spaar je tabaksgeld op om een lang bestaande wens in vervulling te laten komen. Je komt echt gemakkelijker en gezonder van het roken af dan van kanker, de pijn, operaties, chemo’s en bestralingen. En van de spijt dat je zo’n domme verslaving boven je gezonde verstand liet gaan.
8. Deo en antitranspirant verhinderen de functie van goede bacteriën en sluiten de huid af waardoor afvalstoffen niet weg kunnen.  Koop een deo zonder aluminium.
9. Lotion, after shave en andere verzorgingsproducten bevatten geurstoffen die onze eigen feromonen verdoezelen. Zo kunnen verliefde mensen niet ruiken of ze biochemisch bij elkaar passen.
10. Kook liever in emaille of glazen pannen dan in aluminium/rvs, daaruit kunnen zware metalen vrijkomen door zuren uit voeding.
Een keramische koekenpan is beter dan een met een anti-aanbaklaag.
11. Verwarmingselementen moeten voor het stookseizoen grondig worden   gereinigd, anders gaat het stof de slijmvliezen irriteren. Gezonde slijmvliezen beschermen tegen griep en verkoudheid/COPD en kunnen de noodzaak van gebruik van inhalers/puffers reduceren.
12. Reinig maandelijks het stoffilter van uw stofzuiger.
13. Roosters van t.v. en monitor kunnen het beste 2 x per week gestofzuigd worden, i.v.m. de electrisch geladen stofdeeltjes en de broomhoudende vlamvertragende stoffen, om te voorkomen dat die worden ingeademd.  Deze stoffen zitten in vrijwel  al onze meubels verwerkt en hebben een negatieve invloed op ons immuunsysteem.
14. Drink bij voorkeur gekookt water, schil bespoten fruit, werk liever met chloorvrij printer papier
15. Was beddengoed, handdoeken,  washandjes en vaatdoekjes, ondergoed en sokken op 80%, milieuonvriendelijk maar doeltreffend voor huismijt en bij voetschimmel. Doe een scheutje azijn door het laatste spoelwater.
16. Huisdieren kunnen parasitaire infecties overbrengen. Behoed kinderen daarvoor door hun nagels kort te houden, honden en katten 2 x per jaar te ontwormen, ze niet in het gezicht te laten likken, geen voerbakjes te laten staan waar vliegen eitjes op leggen, gladde vloeren goed te reinigen als baby over de grond kruipt. Kijk regelmatig de ontlasting van de kinderen na op wormpjes. Parasieten veroorzaken kringen onder de ogen, lage weerstand, verkoudheid, oorontstekingen, hoestbuien en benauwdheid (COPD), nervositeit, moeheid, slapeloosheid, buikpijn rond de navel en jeuk aan de anus. Zandbakken bevatten parasieten. School moet de zandbakken afdekken.
17. Na het douchen werkt een mix van pure Amandelolie met enkele druppels Calendula oertinctuur en Teatree-olie verzorgend,beschermend en antiseptisch, óók in oren en rond andere huidopeningen.
18. Tandenborstels bevatten een scala aan micro-organismen. Bacteriën in het gebit kunnen hartklachten veroorzaken. Zet de tandenborstel daarom  2 x per week in kokend water met zout, chloor of dettol
19. Lik niet aan de plakrand van enveloppen, die kan o.a. een vis-preparaat bevatten.
20. (Biologische) aardappels behouden hun vitamine C door ze in de schil te koken. Zink zit vlak onder de schil, het is een belangrijk element, noodzakelijk voor   > 400 lichaamsfuncties.
21. In geval van buikklachten is het beter tarweproducten voorlopig zo veel mogelijk te vermijden. Er zitten drie stoffen in tarwe, die een irriterende werking kunnen hebben op de darmwand, waardoor basisstoffen niet goed worden opgenomen. (mal-absorbtie)
22. Het is beter om per dag 2 x warm te eten als je verzwakt bent, want dat bevat meer mineralen dan een gemiddelde broodmaaltijd.  Zie ‘Dagmenu Algemeen’.
23. Wie verzwakt is: vermijd koezuivel, tarwe, suiker, zoetstoffen, varkens- én rundvlees (eet bij voorkeur wat ‘zwemt, vliegt en rent’); gebruik geen schimmelgevoelige producten als komkommer, champignons, meloen, tauge ; histamine houdende of  vrijmakende producten  zoals kabeljauw, koe-kaas/franse kaas, spinazie, gefermenteerde producten zoals zuurkool, ketjap, wijn; kunstmatige toevoegingen en vooral smaakversterkers zoals natriumglutamaat/veh-tsin (E 621),tegenwoordig gistextract genoemd (ook in reformproducten), kleur- en geurstoffen.
24. Smaakversterkers tasten de hersenen en neurologische functies aan, houden je uit de slaap, waardoor je spijsvertering en darmfunctie op een laag pitje komen staan. Slaapgebrek is een enorme ziekmakende factor; slaapgebrek vermindert de weerstand en verstoort o.a. het bloedsuikermetabolisme; het is een van de hoofdoorzaken van suikerziekte. Een laag bloedsuiker-nivo door schimmelinfectie (b.v. Candidiasis) en de neurotoxines houden je uit de slaap.
25. Suiker is puur vergif. Suikers houden vocht vast, verstoren het bloedsuikermetabolisme, voeden schimmelinfecties, veroorzaken suikerintolerantie, insuline-resistentie, receptor-ongevoeligheid,  prediabetes, diabetes, versuikering van de haarvaatjes, zwakte van de oogspieren, tandbederf, droge mond, overgewicht, obesitas, jeuk, irritatie, ongeduld, onhandelbaarheid, ADHD, besluiteloosheid en depressiviteit. Schimmelinfecties produceren neurotoxines, deze verstoren het actie-potentiaal, d.w.z. het signaal door de zenuwbanen van en naar organen en systemen, waardoor de ‘boodschappen’ niet scherp doorkomen en ineffectief verlopen.  Het actie-potentiaal is afhankelijk van de juiste verhouding van electrolyten, dat zijn mineralen
Ingeval van een schimmelinfectie worden de meeste electrolyten en basisstoffen niet goed opgenomen in de darmen.
26. Wees op je hoede voor chemische stoffen in de voeding zoals aspartaam, cyclamaat e.a.. Ze beïnvloeden de hersenen, het denken en gedrag! Dus óók je schoolprestaties, relaties, succes en inkomen. Zie ‘voeding’.
27. Lees zorgvuldig de ingrediëntenlijst op voedingsproducten, al is het met een vergrootglas. We hebben voeding nodig, géén vulling zoals kant en klaar-pakjes en zakjes.
28. Eet vaker vette vis zoals gestoomde makreel, haring en zalm, sojaprod., broccoli, andijvie, courgette, paksoy, witte-, chinese en boerenkool, rode biet, ui, knoflook, basmati/pandanrijst, en eet iedere dag een (biol.) ei. Vervang keukenzout (natrium-chloride) door volwaardig Himalaya- of Keltisch zout. Bij maag-darmklachten en aambeien kun je beter geen scherpe specerijen zoals kerrie, paprikapoeder en peper gebruiken.           Een geneeskrachtige werking hebben kruiden zoals kaneel, kardemon, knoflook, komijn, koriander,oregano, rozemarijn en tijm. Fruit: kaki, kiwi, mango, kersen, perzik, nectarine, braeburn appels, ananas. Liever geitenkaas/yoghurt dan van de koe. Natuurlijke antibiotica: bosbessen, zwarte bessen, vlierbessen, bieslook, ui, saliethee. Zie: ‘voeding’.
29. Zwarte amalgaam-vullingen bestaan uit verschillende zware metalen waaronder kwik. Kwik is zwaar gif. Het kan storen in de hersenen, zenuwweefsel en het spijsverteringskanaal. De biologisch tandarts (www.nvbt.nl ) gebruikt een cofferdam (beschermlapje) bij het uitboren van een vulling. Goed: verdoving Citanest of Scandanest zonder andrenaline (geen articaïne! en anti-allergene kunststof vulling). Zie: www.amalgaamvrijnederland.nl
30. Ook een spalkje dat is blijven zitten na gebitsregulatie, kan een stoorveld zijn. Je kunt het beter laten verwijderen na een paar jaar. Stoorvelddiagnosutiek: zie   http://www.praktijksolleveld.nl/page/home
31. De anti-conseptiepil kan de hormonale verstoring (veelal oestrogeen dominantie) bij CVS/ME/HPU vergroten. Soms wordt Cerazette op basis van progesteron beter verdragen.
32. Een computer geeft noodzakelijke afleiding en nuttige informatie bij ziektetoestanden. Doe gerust een aanvraag bij gemeente, ziekenfonds of Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, je weet maar nooit.
Eten-In het kader van Feng Shui heeft een hoofd/noord-cvoeten/zuid positie van het bed de voorkeur.
33. Bepaalde bloemen (hyacint, chrysant) kunnen de luchtwegen irriteren, ook het water in de vaas kan een reactie opleveren.
34. In douche-cel en badkamer kunnen (onzichtbare) schimmels voorkomen, Je komt dan niet onder het gebruik van een chemisch anti-schimmel middel uit, met de ramen open. Dettol door de groene zeep of Ecover werken ontsmettend in onderhoud.
35. Twee keer per dag een kwartier het ramen open zetten, ververst de lucht. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat de lucht in huis aanzienlijk meer verontreinigd is dan de buitenlucht.
36. Lichamelijke klachten kunnen uit oogafwijkingen, de nek of bekkenscheefstand voortkomen. Om schade aan de oogzenuw te voorkomen, is het goed om 2 x per jaar de oogdruk te laten meten; pijnloos en gratis bij iedere optiek.
37. Bij langdurige rugklachten heeft het zin om de lengte van de benen op te meten en alert te zijn op galstenen of nierstenen (of gruis) en osteoporose. Ook meer water drinken kan rugpijn verminderen.
38. Zingen, neuriën, fluiten hebben een gunstige invloed op ons immuun- systeem en het moreel; bewegen op muziek, stampen en dansen bevor-
deren bloedcirculatie, spijsvertering en calcium- en zuurstofwisseling.
39. Schommelen verbetert de lymfe-drainage, door dat de op en neer-gaande beweging de klepjes in de lymfevaten opent, dus de ontgifting activeert. Dat wist men al in de middeleeuwen! Geneer je niet…
40. Wees op je hoede voor de ziekte van Lyme/Tick Bite Encefalitis Virus/ NeuroBorreliose. Deze ernstige invaliderende ziekten met co-infecties worden veroorzaakt door teken, muggen, torretjes, dazen (paardevliegen), kakkerlakken, muizen, vleermuizen, wantsen en andere kruipende en vliegende beestjes in tuin, bos en duin. Horren houden muggen tegen. Kijk een paar keer per week de kinderen goed na op een teek. Zo minuscuul klein als teekjes (en de doorzichtige nimfjes) zijn, zo immens groot zijn de gevolgen.
Zie verder: criteria ‘ziekte van Lyme’

Voor meer informatie : mail info@medivera.nl
En voor uw aanvullingen staan wij open!

Back To Top